Back To the Roots
FRISK JORD GER BRA MAT
20% av det som odlas i Sverige blir till mat. Nästan allt annat (70%) går till djurfoder*. Vi vill visa hur gott det är att äta mat, baserad på traditionella och otraditionella grödor som odlats i svenska jordar på ett hållbart och
skonsamt sätt. Utan att behöva gå omvägen genom djuren.
Fler växtbaserade alternativ direkt från fälten är inte bara klimatsmart, utan
en absolut nödvändighet. Menyn som tas fram tillsammans med er är komponerad för att visa en gång för alla hur välsmakande det kan vara. För det är hög tid att gå tillbaka till en mer hållbar syn på vad för mat vi äter. Det är dags att gå Back To the Roots.
Vi hjälper er att under en hel vecka eller t.ex. en dag i veckan i fyra veckor servera en ny vegetarisk rätt i Back to the Roots tema. Vi vill ge ett tillfälle för fler att upptäcka nya vegetariska rätter och samtidigt upplysa om vilken påverkan maten har som vi äter samt hur viktigt det är att välja alternativ som gör gott, för oss alla och hela vår värld vi lever i.
*Källa: LRF Fakta Växtodling